Σχολικές Εκδηλώσεις
  • Register

Λειτουργία του Ειδικού Σχολείου 2018-19

Ήρθε η στιγμή να σας παρουσιάσουμε τους εκπαιδευτικούς ,το ΕΕΠ και ΕΒΠ του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2018-19 τώρα που ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις :


Διευθυντής : Αθανάσιος Σίσκος
Εκπαιδευτικοί : Γεωργίτση Στέλλα, Γκιώσης Ιωάννης, Λαζαρίδου Μελανία-Ελένη, Χρηστάκης Παρασκευάς, Χρυσίδης Ιωάννης -πλήρους ωραρίου
Φυσικής Αγωγής: Χατζηστεφάνου Όλγα-πλήρους ωραρίου
Θεατρικής Αγωγής: Καραγιαννόπουλος Μανώλης-πλήρους ωραρίου
ΕΕΠ:
Εργοθεραπεία: Τουμπουλίδου Ελενη-πλήρους ωραρίου
Κοινωνική Λειτουργός:Σαραντίδη Θωμαιτσα -Ειρήνη-πλήρους ωραρίου
Λογοθεραπεία: Ταπραντζή Ξανθή-πλήρους ωραρίου
Σχολικός νοσηλευτής: Καρασαββαΐδης Νικόλαος-μερικού ωραρίου
Φυσιοθεραπείας: Φετλής Αντώνης-μερικού ωραρίου
Ψυχολόγος: Παπαδόπουλου Αναστασία-πλήρους ωραρίου
ΕΒΠ:
Μπαξεβάνη Άννα
Παναγιωτίδου Αντωνία
Παστοπούλου Μαργαρίτα

Στο σχολείο μας εγγράφονται μαθητές από 4- 5 ετών στο Νηπιαγωγείο και 6-7 ετών στο δημοτικό ύστερα από διάγνωση του ΚΕΔΔΥ. Η φοίτηση στο Ειδικό Νηπιαγωγείο διαρκεί 2 έτη (με δυνατότητα φοίτησης ενός έτους ακόμη) και στο Δημοτικό σχολείο διαρκεί μέχρι και τα 14 τους χρόνια (με δυνατότητα φοίτησης ενός έτους ακόμη) .
Η συμπτωματολογία των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου αφορά κυρίως σε Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, Πολλαπλές Αναπηρίες , Νοητική Υστέρηση και Μαθησιακές δυσκολίες.

Στο σχολείο μας εφαρμόζονται εξατομικευμένα προγράμματα και προγράμματα μικροομάδων λαμβάνοντας υπόψη κυρίως το είδος της μαθησιακής ή άλλης δυσκολίας, οι υπάρχουσες δεξιότητες των παιδιών και η ηλικία τους.

Επίσης, παρέχουμε συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη στις οικογένειες. Υλοποιούμε προγράμματα που στοχεύουν στην αυτονομία και αυτοεξυπηρέτηση, στην ενσωμάτωση στην κοινωνία, στην κατανόηση του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας και στην ενίσχυση του αυτοσυναισθήματος. Γίνονται μαθήματα λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, κοινωνικής ένταξης και ψυχολογικής στήριξης και ενδυνάμωσης.

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται συνολικά τα προγράμματα αφορά στις Βασικές Σχολικές Δεξιότητες όπως ανάγνωση, γραφή, προφορικός λόγος, και μαθηματικά, την Κοινωνική Προσαρμογή δηλαδή την κοινωνική συμπεριφορά, την προσαρμογή στο κοινωνικό και το φυσικό περιβάλλον και τις Δημιουργικές Δραστηριότητες.

 

 

Το Σχολείο μας

Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ανακοινώσεις

Νομοθεσία

Εκδηλώσεις